HROŠI ZAHÁJILI BOJ O PLAY-OFF

O víkendu zahájili v Praze brodští softballisté zápasy nadstavby naší nejvyšší soutěže. V pětičlenné skupině bojují Hroši o poslední dvě místa do play-off. Do nadstavby vstoupili ze třetí, tedy první nepostupové pozice. Z plánovaných čtyř zápasů se nakonec kvůli nepřízni počasí podařily odehrát jen dva nedělní a Hroši si se soupeři, kteří jsou shodou okolností v tabulce nad nimi připsali jednu výhru a jednu porážku. Nadstavba bude pokračovat o víkendu 13. – 14.8. v brodské Hippos aréně, ještě předtím v pátek večer 12.8. sehrají Hroši opět v domácím prostředí neodehrané zápasy s Kunovicemi a Tempem Praha. Takže je čeká náročná porce šesti zápasů během tří dnů.

Spectrum Praha – Hroši HB 7:2

Hroši vstoupili do zápasu katastrofálním výkonem v obraně, kde nakupili neuvěřitelné množství chyb, pětkrát inkasovali a bylo v podstatě po zápase. V páté směně sice odpálili adam Liška a Filip Kučírek dva homeruny po sobě, ale na víc, než korekci skóre to nestačilo. Bohužel porážka s týmem, který drží jednu ze dvou postupových pozic Hrochům výrazně zkomplikovala situaci hned v úvodu nadstavby.

Painbusters Most – Hroši HB 1:2

Případný další neúspěch by Hrochům již téměř zavřel dveře do play -off a tak utkání bylo ze strany brodských hráčů dost nervózní a opět s řadou chyb v obraně. Naštěstí vynikající výkon předvedla venezuelská posila Hrochů, nadhazovač Luis Miguel Colombo Pérez, který udržel Hrochům naději na postup. Hroši do zápasu vstoupili skvěle a benjamínek týmu sedmnáctiletý Filip Kučírek odpálil svůj druhý homerun dne a poslal Hrochy do vedení 1:0. Bohužel pak se již Hroši v útoku nedokázali téměř vůbec prosadit. Nejtěsnější náskok držel venezuelský reprezentační nadhazovač až do čtvrté směny. Při dvou autech přišly hororové chvilky obrany Hrochů, které vedly k vyrovnání na 1:1 a s velkým štěstím uzavřeli Hroši směnu za nerozhodného stavu. V poslední směně Hroši přeci jen dokázali bodovat, když Jan Hlaváč dokázal mosteckým vzít rychlým během hned dvě mety a pro bod jej poslal jeden z hříšníků Petr Kučírek. To ale ještě zdaleka nebylo rozhodnuto. V posledním útoku mostečtí zabojovali, hned první dva pálkaři obsadili skórovací pozice a Hroši stáli na pokraji porážky. Výhru ale zařídil Hrochům nejlepší hráč zápasu Miguel Colombo, který dva pálkaře vyřadil sám a třetího tečoval na domácí metě.

Pokud ale budou chtít Hroši pomýšlet na play-off, mají 14 dní na to, aby výrazně zlepšili výkon téměř ve všem, jinak pro ně sezóna skončí již v srpnu.

_