HROŠI ZAKONČILI SEZÓNU PŘECI JEN S TITULEM

Posledním a asi i největším želízkem v ohni v bojích o republikové tituly v softballu byl juniorský tým do osmnácti let. Poté co se sezóna z pohledu Hrochů vyvíjela jen velice průměrně ji na poslední chvíli zachránili právě junioři, kteří v Praze vybojovali v pořadí již 56 titul v historii klubu. V neděli večer to byli brodští hráči, kteří posledním autem ukončili letošní softballovou sezónu v celé ČR.

Do finálového turnaje vstoupili Hroši v pátek odpoledne drtivou výhrou nad Locos Břeclav 16:0. V sobotu dopoledne deklasovali i Tempo Praha 16:1 a v souboji o první místo ve skupině porazili další pražský klub Joudrs Praha 8:2. Byť výsledek vypadá jasně, tak ve skutečnosti byl zápas tuhým bojem, a ještě v předposlední směně byl stav vyrovnaný 1:1. Teprve pak Hroši šesti body zlomili odpor soupeře, když bodovou šňůru odstartoval homerunem Jonáš Voráček. V nedělním semifinále si Hroši poradili i s domácím Spectrem Praha 7:0 a ve finále se podle očekávání střetli opět s Joudrs Praha, které rovněž vítězně zvládlo své semifinále. Hroši do zápasu vstoupili skvěle a hned první útok jim přinesl vedení 2:0. Pak ale přišla zbytečná chyba v obraně Hrochů a stav byl rázem vyrovnaný 2:2. Nerozhodný stav zlomil v polovině zápasu na stranu Hrochů sváteční pálkař Matěj Macas, který co by nadhazovač pálku vůbec netrénuje a v zápasech do útoku povětšinou ani nenastupuje. Tentokrát v line-upu byl a homerunem zajistil Hrochům vedení 3:2. Těsný stav opět vydržel až do předposlední šesté směny, a i tentokrát v ní Hroši rozhodli. Konečně se výrazněji prosadili v útoku a po odpalech Štěpána Sychry a Jonáše Voráčka odskočili na 6:2. Závěr zápasu už proběhl v režii nadhazovače Matěje Macase, který kromě zlaté medaile převzal po zápase i cenu pro nejlepšího nadhazovače.

Sestava: M.Macas, Š.Sychra, J.Kotlas, O.Zborovský, F.Kučírek, Jo.Voráček, T.Tůma, O.Šeda, J.Venc, T. Jerml, M.Sychra, L.Kotlas

Trenéři: Jan Čech, Dušan Šnelly, Jiří Venc

_