VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2022

VÝROČNÍ ZPRÁVA ODDÍLU SOFTBALLU TJ JISKRA HAVLÍČKŮV BROD ZA ROK 2022

I v roce 2022 si připsali brodští softballisté řadu úspěchů, včetně dalšího titulu mistra republiky. Vidět byli i v reprezentačních výběrech ČR. Nejvýznamnější pořadatelskou akcí pak bylo domácí Mistrovství republiky žáků.

Nejmladší tým do 11 let (coachball) se probojoval až na Mistrovství republiky do Chomutova, kde v konkurenci 12 družstev vybojoval solidní 5.místo. Do soutěže zasáhlo v základní části více než třicet družstev.

Tým žákyň si odbyl premiéru a v 2.lize uhrál solidní 2.místo ve své divizi. V příští sezóně se do soutěží ČSA kromě žákyň nově zařadí i kadetky.

Žáci bojovali v Superlize a po 5.místu v základní části si na podzimním domácím Mistrovství republiky o jedno místo polepšili a vybojovali tak konečné 4.místo v Superlize.

Kadeti si ve dvanáctičlenné Superlize zajistili postup na finálový turnaj a na MČR v Praze vybojovali první cenný kov, když skončili na 3.místě.

Junioři odehráli další ročník naší nejvyšší domácí soutěže. Do play-off Extraligy šli z prvního místa po základní části, ale těsná prohra v semifinále s Ledenicemi (1:2 na zápasy) jim přisoudila pouze sérii o bronz proti Chomutovu. Tu již Hroši zvládli (2:0 na zápasy) a přidali druhý bronz v sezóně.

Nejcennější kov pak z Prahy přivezli junioři do 18 let, když zvítězili na OPEN MČR U18, když za celý turnaj nenašli v žádném zápase přemožitele.

Muži nastoupili do Extraligy s notně omlazeným kádrem a nakonec jim o jedno místo unikl postup do play.off a skončili na celkovém 7.místě.

V reprezentačních výběrech měli brodští softballisté výrazné zastoupení. Barbora Houdková vybojovala v Holandsku titul Mistryně Evropy, stejného úspěchu dosáhl na ME do 23 let Jan Hlaváč, Filip Kučírek a Matěj Macas. V juniorské reprezentaci, která se připravuje na MS v Mexiku působí čtveřice hráčů Matěj Macas, Filip Kučírek, Ondřej Zborovský a Jonáš Voráček. Své první MS mužů na Novém Zélandu odehrál Jan Hospodka a přivezl si 9.místo.

Ladislav Šnelly, předseda oddílu.

_