HROŠI VSTOUPILI DO NOVÉHO ROČNÍKU EXTRALIGY

Jako poslední vstoupil do nové softballové sezóny mužský tým havlíčkobrodských Hrochů. Extraligu zahájil na hřištích soupeřů. V sobotu v Mostu a v neděli v Praze na hřišti Joudrs. V barvách Hippos se představily dvě staronové posily ze zahraničí. Stejně jako v loňské sezóně posílil Hrochy argentinský nadhazovač Matyas Etchevers Larraburu a po několikaleté odmlce i holandský catcher Anthony Beaumont, který byl jedním z klíčových mužů Hippos, když v roce 2016 vybojovali svůj historicky první extraligový titul. Tím ještě posilování kádru Hippos nekončí, na cestě je již další Argentinec, catcher Juan Cruz Garolinni.

Paibusters Most – Hippos Havlíčkův Brod 3:2 a 1.8

Na hřišti loňského finalisty Hroši dost smolně ztratili první zápas až v samotném závěru. Do šesté předposlední směny vedli 2:0, aby pak po dost kuriózní chybě inkasovali po jediném odpalu tři body. Posledním útokem mohli ještě dostat zápas do prodloužení, ale vynikající zákrok domácího hráče překazil cestu míčku za homerunový plot. V odvetě sice jako první skórovali domácí, ale ve čtvrté směně přišlo málo vídaných sedm doběhů brodských hráčů a jasné vedení 7.1. V šesté směně navíc zápas předčasně ukončil homerunem Adam Liška.

Joudrs Praha – Hippos Havlíčkův Brod 1:0 a 3:5

V úvodním zápase dominovali oba nadhazovači. Přesto byli Hroši aktivnější a na odpaly vyhráli 5:1, přičemž absolutorium zaslouží benjamínek týmu Ondřej Zborovský, který ve všech svých startech dokázal odpálit. Hraje se ale na body a ten jeden jediný dalo Joudrs v dohrávce zápasu. I do odvety vstoupili lépe domácí a až do čtvrté směny vedli. Pak po jedenácti neúspěšných směnách konečně dokázali skórovat i Hroši a stálo to za to. Nejdříve stáhl kapitán týmu Jan Hospodka dlouhým odpalem tři své spoluhráče domů a otočil zápas na 3:1. Hned vzápětí odpálil Jan Hlaváč dvoubodový homerun a zvýšil na 5:1. Joudrs ještě dokázalo snížit v šesté směně na 5:3, ale více jim již obrana Hrochů nedovolila.

V domácí Hippos aréně se Hroši představí ve středu 10.5. kdy v rámci slavnostního otvírání hřiště (Opening Day) přivítají od 18:30 juniorskou reprezentaci, která hraje mužskou Extraligu na divokou kartu. Slavnostní program poběží již od 17:00.

_