HOMERUNY POMOHLY HROCHŮM K VÝHRÁM

Poté, co se brodští softballisté v úvodním extraligovém víkendu v útoku dost trápili a vše vygradovalo porážkou s reprezentační osmnmáctkou (1:4), konečně probudili své pálky ze zimního spánku a předvedli v domácí Hippos aréně skvělé střelecké představení. Proti velmi silným soupeřům předvedli 44 úspěšných odpalů a dosáhli na 29 doběhů. Hned devětkrát dokázali odpálit homerun, přičemž hrdinou víkendu se stal Argentinec Juan Cruz Garolini, který poslal míček hned čtyřikrát za homerunový plot. Hroši si po středeční blamáži napravili pověst a ze čtyř zápasů třikrát zvítězili a v tabulce se drží na čtvrtém místě.

Hroši – Spectrum Praha 11:5 a 6:3

Hroši chybovali hned v první směně a Spectrum šlo do dvoubodového vedení. S odpovědí přišel kapitán domácího týmu Jan Hospodka, který homerunem vyrovnal a povzbuzení Hroši přidali po dalších odpalech a ranou za plot v podání Petra Kruntoráda čtyři body a odskočili na 6:2. Spectrum se ale nepoložilo a v páté směně dotáhlo na 6:5. Domácí reagovali střídáním nadhazovačů, za Matěje Macase přišel Matyas Larraburu, který zastavil útok hostů. Hroši znovu zabrali v útoku a Juan Garolini jim tříbodovým Homerunem dodal klid do zbytku zápasu. Odveta začala stejně, jako končil první zápas. Juan Garolini opět odpálil tříbodový homerun, přidali se i ostatní a Hroši vedli po první směně 4:0. Tento stav vydržel až do páté směny. V ní reprezentační kapitán Tomáš Klein snížil homerunem na 4:3. Hroši ale dokázali odpovědět dvěma doběhy a stav 6:3 se už do konce zápasu nezměnil.

Hroši – Žraloci Ledenice 8:7 a 4:5

Hroši museli v neděli sáhnout do sestavy a nahradit hned čtyři chybějící hráče. Letošní premiéru si tak odbyl Matěj Rosenkranz a Jan Cabalka. Hroši šli hned v první směně do jednobodového vedení. Ledenice však ve třetí směně otočily dvěma doběhy skóre, ale hned ve čtvrté po odpalu Jana Cabalky srovnal Jan Hospodka na 2:2. V páté směně odskočili Hroši do vedení 4:2, které svými dvoumetovými odpaly zařídili Matěj Rosenkranz, Ondřej Zborovský a Jan Hospodka. Zdálo se, že Hroši míří k výhře, ke které jim zbývalo zahrát čtyři auty. Hosté se ale vzepjali a sérií odpalů otočili stav zápasu na 4:7 a tentokrát to byli Hroši, kteří stáli na pokraji porážky. Zpět do zápasu je dostal v dohrávce předposlední směny Juan Garolini, kterému poprvé v zápase umožnili hosté odpálit a opět to skončilo homerunem, tentokrát dvoubodovým. Stav 6:7 se ale nezměnil až do dohrávky zápasu, kterou navíc začali Hroši dvěma auty a situace byla již kritická. Závěr byl ale hektický. Fatální chyba vnějšího polaře Ledenic umožnila Janu Hlaváči oběhnout všechny mety a srovnat na 7:7. Hned další nadhoz poslal Jan Cabalka až do Sázavy a osmým bodem ukončil již téměř ztracený zápas. Do odvety vystřídal Matyase Larrabura na nadhozu opět Matěj Macas. Po bezbodovém úvodu odskočili hosté na 0:4. Juan Garolini ale svým dalším homerunem snížil na 2:4. Homerunem se v šesté směně prezentoval i Jan Hlaváč a Hroši se přiblížili na jednobodový rozdíl 3:4. V poslední směně dokonce dokázali vyrovnat na 4:4, ale v dohrávce zápasu Ledenice přeci jen získaly vítězný bod.

_