JUNIORKA V ČELE EXTRALIGY

Dalšími zápasy pokračovala naše nejvyšší juniorská soutěž. Brodští softballisté zvítězili ve všech čtyřech utkáních a upevnili si vedení v extraligové tabulce. V sobotu Hroši hostili v Hippos aréně Chomutov, v neděli cestovali na jih Čech do Ledenic.

Hroši – Beavers Chomutov 10:1 a 8:1

Po vyrovnané úvodní směně začali domácí v dalším průběhu naplňovat roli favorita, postupně navyšovali skóre a v páté směně pro sedmibodový rozdíl zápas předčasně ukončili. V odvetě držel Chomutov jednobodové vedení až do třetí směny. Pak ale Hroši zabrali a jediným útokem otočili na 6.1. V páté směně opět dosáhli na rozdíl sedmi bodů a zápas tak i podruhé skončil předčasně.

Hroši – Žraloci Ledenice 14:4 a 3:2 po prodloužení

V přímém souboji o první místo v tabulce Extraligy rozhodli Hroši o výsledku prvního zápasu hned úvodním útokem, kdy sedmkrát bodovali. V dalších směnách navýšili skóre až na desetibodový rozdíl po čtvrté směně a připsali si první výhru. Odveta byla daleko vyrovnanější a dlouho se hrálo bez bodů. Ve čtvrté směně šli Hroši do dvoubodového vedení, které drželi až do dohrávky zápasu. Tu ale úplně nezvládli a Ledenice na poslední chvíli srovnaly stav zápasu na 2:2. Hroši nakonec rozhodli o svém druhém vítězství hned v prvním tei-breaku, když na rozdíl od domácích dokázali svého běžce dostat na domácí metu.

_