HROŠI MĚLI O VÍKENDU NAPILNO

Dalšími zápasy pokračovala naše nejvyšší softballová soutěž. Brodští Hroši hostili v Hippos aréně Chomutov a Tempo Praha. Vzhledem k absenci hned pěti hráčů základní sestavy včetně argentinského nadhazovače Matyase Etcheverse je nakonec vyrovnaná bilance dvou výher i porážek příznivým výsledkem.

Hippos – Beavers Chomutov 0:8 a 4:2

V úvodním zápase byl chomutovský nadhazovač Marek Malý nad síly oslabených Hrochů. Jediný odpal zaznamenal kapitán týmu Jan Hospodka a to samozřejmě nemohlo stačit. Chomutov postupně navyšoval skóre a v prvním zápase jasně dominoval.

Odveta již byla zcela vyrovnaná. Hrochům se proti druhému nadhazovači soupeře dařilo výrazně lépe. Skóre zápasu otevřel nováček týmu Kryštof Tomek. Ve třetí směně odpálil svůj další homerun v brodském dresu Juan Garolini a stejně si vedl i Adam Liška, který dvoubodovým homerunem poslal Hrochy do vedení 4:0. Na nadhozu si vedl výborně Matěj Macas, který až do šesté směny držel nulu. V ní sice Chomutov korigoval na 4:2, více bodů již ale domácí obrana nepovolila.

Hippos – Tempo Praha 5:8 a 7:4

Hrochům nevyšel vstup do zápasu a brzy prohrávali 0:5 a v závěru již 1:8. Finiš Hrochů přišel pozdě, když čtyřbodovým grandslam homerunem snížil Jonáš Voráčem na konečných 5:8.

V odvetě poslal Hrochy do vedení Juan Garolini a jak jinak než homerunem. Hosté srovnali stejným odpalem na 1:1 ještě v první směně. Vedení vrátil domácím Jan Hospodka, který tvrdou ranou stáhl dva body. Matěj Macas opět držel těsný náskok, který se v páté směně ztenčil na jediný bod. V šesté ale Iredu Fiala odpálil dlouhou ránu, po které doběhli pro body tři jeho spoluhráči. Další bod na 7:2 přidali Hroši po odpalu Jonáše Voráčka, kterému se na pálce během všech zápasů dařilo. V posledním útoku zápasu dovolili Hroši vlastními chybami Tempu snížit na 7:4. vítězství si již ale vzít nenechali.

Kromě áčka mužů o víkendu bojovaly i další Hroší týmy. Nejmenší přípravka odehrála v domácím prostředí svůj první turnaj v životě. Hrošíčci se postupně zlepšovali a za mohutné podpory rodičů fanoušků si v posledním zápase dokonce připsali i svou první výhru v začínající kariéře.

Źákyně si přivezly z Pardubic výhru v turnaji a posunuly se na druhé místo ve své divizi 2.ligy žákyň.

Kadeti bojovali v Praze a omlazený tým si připsal do tabulky Extraligy první letošní výhru.

Od pátka do neděle bude hostit Hippos aréna sérii mezistátních zápasů mužů mezi Českou republikou a Dánskem, První zápas startuje v pátek 9.6. od 19:00, série pokračuje v sobotu 10.6. čtyřmi zápasy od 10:00, 12:00, 16:00 a 18:00. V neděli 11.6.se hraje v 9:00 a 11:00.

_