HROŠI VSTOUPILI DO LIGY SPRÁVNOU NOHOU

Velmi těžký los přisoudil brodským extraligovým softbalistům hned na úvod mistrovské Spectrum Praha na jejich půdě a v neděli se opět v Praze utkali s Radotínem. Hroši se s tím popasovali se ctí a bilance tří výher a jedné porážky je více než příznivá. Extraliga pokračuje v sobotu 7.5., kdy Hroši hostí ve své Hippos aréně od 15:00 Žraloky z Ledenic.

Hroši – Spectrum Praha 2:9 a 7:0

Úvodní směna sezóny se Hrochům hrubě nepodařila a po šesti pálkařích prohrávali 0:6. Pak se již obrana s nadhazovačem Michalem Holobrádkem vzpamatovala a ve zbytku zápasu odehráli broďáci s favoritem vyrovnanou partii. Čestné body zaznamenali jednobodovými homeruny Karel Kadečka a Jakub Holobrádek. Do odvety se na nadhoz postavil Jaroslav Müller a podal jeden ze svých nejlepších výkonů. K němu se postupně přidali i další hráči a předvedli v útoku slušnou kanonádu. Do třetí směny byl stav zápasu pouze 1:0, pak ale zaznamenal homerun Tomáš Siwek a dokonce tří bodový odpal za plot Tomáš Jelínek. V páté směně Hroši zvýšili na 7:0 a zápas tak poněkud překvapivě předčasně ukončili.

Hroši – Radotín Praha 13:3 a 10:9

Pohoda v útoku Hrochům vydržela i v úvodním zápase s Radotínem a po dvou směnách svítilo na ukazateli skóre 12:2 v jejich prospěch, když německý nadhazovač soupeře Wolfgang Walther nedokázal brodským pálkařům čelit. Tříbodový homerun zaznamenal Jakub Holobrádek. Druhý zápas se ale nakonec zvrtnul v nervy drásající boj se šťastným koncem pro Hrochy. Ještě úvod odvety byl ze strany Hrochů vydařený, bohužel vedení 4:0 je příliš uspokojilo. Nadšeně hrající Radotín dokázal otočit vývoj zápasu a po páté směně již vedl 5:6. Hroši se ale z nenadálého vývoje oklepali, v posledních dvou útocích dosáhli na pět bodů a před dohrávkou zápasu vedli 10:6. Ještě ale ani toto vedení domácí nesrazilo do kolen, a po té co snížili na 10:9 se Hroši obávali o výsledek až do posledního autu. Ten ale nakonec zahráli a vezou z Prahy tři cenné výhry.

_