HROŠI DOKÁZALI PORAZIT VEDOUCÍ SPECTRUM

Naše nejvyšší softballová soutěž pokračovala předposledním jarním kolem a brodští Hroši měli výhodu domácího prostředí. V sobotu hostili poslední Radotín a připsali si dvě povinné výhry, v neděli pak dokázali ve druhém zápase zaskočit vedoucí Spectrum Praha. Obhájce titulu má letos na svém kontě pouze dvě porážky a obě právě od Hrochů. Ve čtvrtek hrají Hroši opět doma a přivítají juniorskou reprezentaci. Při dvou předpokládaných výhrách se vrátí na druhé místo extraligové tabulky, zaručující přímý postup do semifinále play-off. Šňůru domácích zápasů zakončí 2.-3.7., kdy hostí pražské týmy Tempo a Eagles.

Hroši – Radotín Praha 9:1 a 12:1

Rozdíl v kvalitě kádrů obou týmů byl markantní a o vítězi nebylo od začátku pochyb. Příležitost dostali převážně junioři připravující se na červencové MS v USA.

Hroši – Spectrum Praha 2:4 a 6:4

Hroši v obou zápasech podali velmi dobrý výkon a remíza je nakonec určitě spravedlivá. Úvodní zápas skvěle odházel junior Michal Holobrádek a nebýt zbytečných chyb, mohli Hroši pomýšlet na výhru už v prvním utkání. Spectrum šlo do vedení ve třetí směně, kdy zaváhání obrany domácích potrestalo dvěma doběhy. V dohrávce této směny korigoval na 1:2 homerunem další junior Jan Cabalka. Spectrum ale ve čtvrté opět odskočilo na rozdíl dvou bodů a po další chybě v šesté směně zvýšilo na 1:4. Velký tlak Hrochů v posledních dvou útocích přinesl jen zkorigování výsledku na 2:4, když řadu dobrých odpalů zahrála skvěle fungující defenzíva hostů. Do odvety nastoupil na nadhoz Jaroslav Müller a po velmi dobrém výkonu odolával až do páté směny. Hroši se hned  prvním útokem ujali vedení 2:0 a když v polovině zápasu zvyšoval svým dalším homerunem Jan Cabalka na nadějných 4:1 vypadalo to na výhru. To ještě ale zdaleka nebyl konec. V páté směně Spectrum nejdříve homerunem kapitána reprezentace Davida Mertla snížilo na 4:2 a po další chybě dokonce srovnalo na 4:4. Na nadhoz se vrátil Michal Holobrádek a do konce zápasu již neinkasoval. Hroši se tentokrát dokázali oklepat z laciné ztráty vedení. V dohrávce páté směny nejdříve obsadil po odpalu metu Šimon Bíža a nejlepší hráč zápasu Jan Cabalka ho následně poslal pro vítězný bod. V šesté směně se prosadil další junior Hrochů Petr Kučírek a zvýšil na konečných 6:4. Závěrečný útok Spectra již Michal Holobrádek ve spolupráci s obranou eliminoval a oba soupeři se rozešli smírně.

_