Softballisté se kvalifikovali na MS

Česká juniorská reprezentace úspěšně zvládla kvalifikační turnaj o postup na MS. V izraelském Tel Avivu zvítězila ve všech šesti zápasech a společně s Dánskem si zajistila účast na juniorském MS, které v únoru příštího roku pořádá novozélandský North Palmestron.

Silné zastoupení mají v národním týmu softballisté brodských Hrochů.Do čtrnácti členného reprezentačního výběru se dostala hned pětice Hrochů Dominik Šubrt, Adam Liška, Matěj Rosenkranz, Jan Voráček a Vojtěch Láska.

Juniorští reprezentanti si po úspěšné říjnové kvalifikaci příliš neodpočinou a ihned zahajují závěrečnou část přípravy na MS. V listopadu cestují do Guatemaly, kde Česká republika získala od WBSC divokou kartu pro start na juniorských Pan Amerických hrách, které budou zároveň kvalifikací amerického kontinentu. Češi se postupně střetnou s USA, Kanadou, Mexikem, Guatemalou, Belize, Panamou, Dominikánskou republikou a Argentinou. Na MS postoupí čtyři nejlepší americké týmy. Z asijské kvalifikace jsou již známy dva postupující, Japonsko a Singapur, konečná dvanáctka pak bude kompletní po skončení kvalifikace v Africe a Oceánii.

_