VÝROČNÍ ZPRÁVA ODDÍLU SOFTBALLU TJ JISKRA HROŠI HAVLÍČKŮV BROD 2009

Po trochu chudším loňském roce se letos vrátila družstva softballistů Jiskry na výsluní v plném lesku.V mládežnických kategoriích se stali mladí Hroši dokonce jasně nejúspěšnějším oddílem v celé ČR.Úspěchy sklízeli i na poli reprezentačním.
www.itfinal.com

Nejmladší družstvo Jiskry vybojovalo na MČR mladších žáků v Chocni  v konkurenci 16 týmů solidní 5.místo.

Mladí Hroši ovládli obě dlouhodobé soutěže a dominovali v jak žákovské,tak kadetské Extralize.Žáci dokázali titul obhájit,kadeti napravili loňské páté místo a po letech zvítězili v této nejprestižnější mládežnické kategorii.

Na MČR juniorů v Kostelci n.O. našli hráči Jiskry přemožitele až ve finále,i tak je stříbrná příčka nesporně úspěchem.

Rovněž družstvo mužů splnilo svůj předsezónní cíl a po vítězství ve 2.lize se po roční pauze vrátilo do Extraligy.Jako jediný kolektivní sport budou Hroši v roce 2010 reprezentovat město v nejvyšší republikové soutěži dospělých.

V reprezentačním dresu se představila čtveřice juniorů,Jan Kučírek,Adam Vokál,Ondřej Sobotka a Filip Tabaček,kteří na ME v Českých Budějovicích vybojovali stříbrné medaile.Tento tým,který se připravuje na juniorské MS v Argentině navíc vede Dušan Šnelly a jedním z asistentů je další brodský trenér Ján Zaplač.Velká smůla postihla nadhazovací jedničku Hrochů Jaroslava Müllera,který vinou zranění přišel o účast na MS mužů v Kanadě.

Hlavní akcí oddílu pro rok 2010 bude pořadatelství největší evropské akce,červencové ME mužů.Přípravy na tuto vrcholnou akci jsou již v plném proudu.Na poli sportovním bude snahou udržet si postavení v republikové špičce ve všech kategoriích.1Z0-052

_