Hroši po základní části druzí

Poslední hrací extraligový víkend základní části sehráli brodští softballisté na domácím hřišti, v Hippos aréně. Při dobré konstelaci výsledků ostatních týmů stačila Hrochům i jedna výhra z posledních čtyř zápasů. V sobotu přijela o play off bojující Plzeň a v neděli pražský tým Eagles.
1z0-042

Hroši-Plzeň 3:6

Začátek zápasu patřil domácím. První pálkař Hrochů obsadil po hitu druhou metu a Karlito ho svým tvrdým odpalem do středního pole stáhl, 1:0. Poté se hra spíše vyrovnávala a až na začátku třetí směny zaveleli hosté k útoku, nutno podotknou, že plzeňským to opravdu sedlo, pálili vše co jim Jarda hodil a skore se tak zastavilo až na stavu 1:5. To Hrochy nakoplo a šli do protiútoku, po serii několika odpalů se podařilo lehce srovnat krok se soupeřem, ale pořád to bylo málo, stav byl 3:5. Do konce zápasu zbývali domácím ještě čtyři útoky, avšak nebudu vás napínat, nic už se nestalo. Plzeňští dokonce ještě bod přidali a tak si zaslouženě připsali výhru.

Blýskli se: Krocan 3/3, Kat 2/4, Jelda 1/2

Hroši-Plzeň 3:1

Do druhého sobotního zápasu šli Hroši s jasným cílem, a  to výhrou. Zápas začal v podobném duchu jako ten předchozí… První pálkař Můsa hitem obsadil metu, ukradl a poté také doběhl pro první bod zápasu, 1:0. Hned ve druhé směně přidala dvojic Jelda – Dobrouš další bod, když prvně jmenovaný vystřelil dvoumeták a druhý ho krásně okopíroval ranou na osmičku, 2:0. Plzeň stále nenacházela recept na brodské pitchery, ikdyž ve třetí směně po BB a  slepených odpalech získává první bod, stav je 2:1. V dohrávce třetí přišel další trest. Pavlík dlouhým odpalem obsazuje třetí metu a ostrostřelec Paddy ho stahuje slušným zátahem. A na tabuli svítí 3:1. Uspokojení Hroši se už soustředili na kvalitní defenzivu a tak zápas končí důležitou výhrou.

Blýskli se: Jelda 2/3, Pavka 2/3

 

Po skončení zápasů zjistili Hroši, že jejich hlavní soupeř o druhé, semifinále zajišťující místo, Eagles Praha prohrál jeden zápas v Kunovicích. A tak se mohlo začít slavit. Hrochům se podařilo poprvé v historii oddílu obsadit po základní části extraligy druhé místo. Ale jak říká trénér Honza Zapaľač, stejně jdeme pro titul!!!! 🙂

Nedělní zápasy se odehrály v poklidné atmosféře, alespon teda z pohledu domácích. Zahráli si mladíci a hráči širšího kádru. Nutno podotkonout, že u několika hráčů bylo vidět, že úspěch pořádně oslavili a tak nemohli ani do zápasu nastoupit 🙂

 

Hroši-Eagles 4:11

Hroši-Eagles 4:13

 

Oba zápasy se sehrály v podobném duchu. Hroši nasadili od začátku mladé softballové naděje. Ovšem proti krčské ofenzivě nebylo obrany. Na odpaly vyhráli hosté 27:15 a na body 24:8!!

 

Jelikož Hroši obsadili druhé místo, čeká je nyní dlouhé, skoro měsíční volno. Jsou totiž nasazeni přímo do semifinále play off, takže ted budou čekat na svého soupeře. O dalších zápasech budete informováni na oficialních stránkách klubu.
www.itfinal.com

_