O VÍKENDU STARTUJE SOFTBALLOVÁ EXTRALIGA

Již tuto sobotu odstartuje pro mužský tým Hrochů nová sezóna. O víkendu bude hostit Hippos aréna severočeské celky z Mostu a Chomutova. V sobotu 13.4. přivítají od 14:00 Painbusters Most a v neděli od 11:00 Beavers Chomutov.

V hráčském kádru Hrochů došlo k dalšímu omlazení, když tým po dlouhých letech opustil bývalý reprezentační nadhazovač Jaroslav Müller. Na jeho místo Hroši angažovali devatenáctiletého Australana Harrisona Pudnera a dá se čekat, že příležitost během základní části dostanou i domácí juniorští reprezentanti. Těch aktuálně figuruje na reprezentačních seznamech v kategorii U18 a U23 rovných deset. Začátek sezóny nestihne ze zdravotních důvodů asi ani Jan Cabalka a Ondřej Dibelka, který se vrátí z novozélandské ligy až koncem dubna.

Největší změnou tak bude nová trenérská dvojice, která povede Hrochy jak v seniorské, tak juniorské Extralize. Na pozici hlavního trenéra bude příští dvě sezóny působit Australan Darrin Lee Hedbitch, který jako trenér vlastní čtyři tituly mistra světa, tři v kategorii juniorů a jeden u seniorů Austrálie. Asistentem bude Martin Zakouřil, který je i v realizačním týmu ČR pro blížící se MS.

Základní část Extraligy bude letos specifická v tom, že všechny týmy postoupí do podzimního play-off a nikdo nesestupuje, neboť od roku 2020 se Extraliga rozšíří na deset týmů. Proto bude možnost dát prostor v jarní části mladým juniorským reprezentantům.

 

_