EURO SE BLÍŽÍ

Již jen měsíc zbývá do zahájení největší letošní domácí softballové akce,kterou bude Mistrovství Evropy mužů.Od 25. do 31.července bude dějištěm mistrovství havlíčkobrodská softballová aréna a čeští reprezentanti se zde pokusí obhájit titul z před dvou let z dánské Kodaně.
Příprava na šampionát začala pro pořadatele již na podzim loňského roku a v současné době  již  finišuje.Stadion nedávno prošel kontrolou ze strany Evropské federace.Šéf technické komise Belgičan Ramon van Leemput strávil v našem městě dva dny a se současným stavem vyslovil spokojenost.Rovněž jednání s Českou televizí probíhají úspěšně a po kontrole stadionu jsou dohodnuty kromě pravidelného zpravodajství i tři přímé přenosy.Živě se bude vysílat v neděli 25.7. od 18:00 slavnostní zahájení a od 19:00 zahajovací zápas mezi Českou republikou a Velkou Británií,v pondělí 26.7. od 18:00 utkání Česka s Dánskem a rovněž tak finálový zápas v sobotu 31.7. od 12:30.Pro naše hokejové město je určitě skvělou zprávou,že komentování zápasů se ujme jeden z našich nejpopulárnějších sportovních redaktorů pan Robert Záruba,který bude v Havlíčkově Brodě po celou dobu mistrovství.
Přes veškerou snahu pořadatelského týmu by se ale Mistrovství Evropy v Havlíčkově Brodě nemohlo uskutečnit bez podpory Kraje Vysočina,města Havlíčkův Brod a v neposlední řadě bez pomoci generálního sponzora softbalových Hrochů firmy Chládek a Tintěra Havlíčkův Brod a.s.Všem těmto subjektům,jakož i ostatním sponzorům tímto jménem TJ Jiskra oddíl softballu oficiálně děkuji za podporu při pořádání této doposud nejvýznamnější softballové akce v našem městě.

Dušan Šnelly,ředitel organizačního výboru ME mužů v softballu.

_