HROŠI V PLNÉ PŘÍPRAVĚ

Start nové sezóny se pomalu blíží a všechna družstva brodských softballistů jsou již několik týdnů v plné zimní přípravě, kterou prokládají starty na halových turnajích.

Jako první vstoupili do halové sezóny kadeti, kteří stihli ještě ve starém roce zvítězit na turnaji v Blansku, když ve finále deklasovali právě domácí celek 20:0. První prověrku má za sebou i nejmladší družstvo Hrochů, které nečekaně zvítězilo na tee-ballovém turnaji v Praze po finálové výhře nad Eagles Praha 13:12. Další turnaje čekají všechna družstva na přelomu února a března.

K výrazným změnám došlo také u „áčka“ mužů, které letos povede nová trenérská dvojice Petr Gutvirt a Michal Parkán. Petr Gutvirt v minulosti vedl extraligové Spectrum Praha i národní tým mužů ČR, Michal Parkán ještě v loňské sezóně působil jako aktivní hráč Hrochů. V hráčském kádru dojde také k řadě změn, když někteří hráči ukončili činnost, nebo jim skončilo hostování v dresu Hrochů. Uvolněná místa doplní jednak vlastní odchovanci a v jednání je i příchod dvou zkušených hráčů. Navíc se trojice Hrochů chystá na MS mužů na Novém Zélandě. Již za pár týdnů budou reprezentovat ČR na vrcholné akci Karel Kadečka, Tomáš Jelínek a Jaroslav Müller. Bude se jednat o premiérovou účast Hrochů na seniorském MS.

Domácí Hippos aréna sice letos nebude pořádat žádnou mezinárodní akci, ale i tak v ní bude k vidění několik vrcholných domácích podniků. Asi největší bude finále Českého poháru mužů a H.Brod získal i pořadatelství finále Extraligy žáků.

 

_