Zahájení 3. ligy

Tuto neděli se na domácím hřišti konal první turnaj nové soutěže ČSA, 3. ligy mužů. Turnaje se zúčastnily 4 týmy včetně hrošího béčka a ostrý vstup do sezóny pro nás nemohl dopadnout lépe.

Turnaji předcházely dva sobotní přípravné zápasy s Ledenicemi B, první skončil remízou 4:4, druhý pak naší výhrou 6:4.

První zápas hrajeme opět s Ledenicemi B. Zápas odházel Petr Kučírek, chytal Martin Zakouřil. Oproti sobotě se nám daří více na pálce a soupeřovi méně v obraně. Nejlepší odpal zápasu, těsně před homerunový plot, si připisuje Petr Kučírek. V obraně se blýskl Honza Dobrovolný, když dva kratší odpaly do zadního pole chytil mazácky ve skluzu. Vítězíme tak s přehledem 14:4.

Druhý zápas vítězí Ledničtí Buldoci nad Mostem B 10:5, v třetím utkání dne pak prohrávají s Ledenicemi 0:5.

Po obědě nastupujeme proti Painbusters Most B. Základ obrany tvoří dvojice Tomáš Krupka – Dan Maštalíř. V útoku si připsal homerun Ota Hladík, moc nechybělo ani Vojtovi Mašitovi. Jinak na oba sopeřovy nadhazovače pálíme svorně všichni a vítězíme předčasně rozdílem 17:6.

Druhé turnajové vítězství zaznamenaly Ledenice nad Mostem, 12:3.

Do posledního zápasu dne nastupujeme proti Buldokům a vzhledem k návratu áčka z vítězného tažení z Chomutova a Plzně máme i solidní diváckou podporu. Zápas hází Vojta Mašita na Honzu Hospodku, u soupeře na prkně zahajuje Michal Holobrádek. U Hrochů hostujícího Michala známe spíše jako spoluhráče a jsme si dobře vědomí jeho nadhazovacích kvalit. Naštěstí se nám daří zachovat si skvělou formu na pálce, dvakrát během zápasu protáčíme celý line-up, zatímco soupeř si připisuje bod v každé směně. Až v dohrávce se zakusují i Buldoci a skórují hned čtyřikrát. Vyhráváme 16:8 a slavíme tak i celkové vítězství v turnaji.

1 Havl. Brod B Ledenice B 14:4
2 Most B Lednice 5:10
3 Ledenice B Most B 5:0
4 Havl. Brod B Most B 17:6
5 Lednice Ledenice B 3:12
6 Lednice Havl. Brod B 8:16

Celkové pořadí a body do soutěže:

  1. Havl. Brod B, 6b
  2. Ledenice B, 5b
  3. Lednice, 4b
  4. Most B, 3b

Účastníci: Dan Bukáček, Jan Dobrovolný st., Petr Hanych, Ota Hladík, Honza Hospodka, Tomáš Krupka, Petr Kučírek, Vojta Mašita, Daniel Maštalíř, Jaromír Pešout, Šimon Urbánek, Martin Zakouřil.

_