HROŠI VEDOU V SEMIFINÁLE PLAY-OFF

Skvěle rozehráli semifinálovou sérii naší nejvyšší softballové soutěže havlíčkobrodští Hroši, když senzačně vedou po prvním víkendu nad obhájcem titulu Spectrem Praha 2:0 na zápasy a k vytouženému finále jim chybí ještě jedna výhra. Spectrum Praha jasně ovládlo základní část Extraligy, když zvítězilo ve všech třiceti zápasech a postoupilo rovnou do semifinále play-of. Hroši jim tedy udělili první porážky v letošním ročníku.

Hroši – Spectrum Praha 4:2 a 8:1

Úvodní sobotní zápas v Praze přinesl veliké drama se šťastným koncem pro Hrochy, kteří na poslední chvíli dokázali otočit již téměř ztracený zápas. Hned první pálkař Spectra reprezentační kapitán David Mertl odpálil sólo homerun a poslal domácí do vedení 0:1. Naopak Hrochy brzdila přemíra snahy a v první polovině zápasu se v útoku neprosadili. Když v páté směně zvýšil odchovanec Hrochů Tomáš Voborník, který ve Spectru již několik sezón hostuje, po dalším homerunu na 0:2, nevypadalo to s Hrochy dvakrát růžově. Od druhé poloviny zápasu ale Hroši zvýšili tlak v útoku a domácí odolávali častokrát jen s obrovskou dávkou štěstí. V šesté směně Hroši snížili na 1:2, v poslední sedmé přeci jen vyrovnali na 2:2 a muselo se prodlužovat. Tei-break zahájil holandský catcher ve službách Hrochů Anthony Beamonth dvoubodovým homerunem a vedení 4:2 již Hroši v dohrávce zápasu udrželi. Famózní výkon předvedl australský nadhazovač Hrochů Tyson Duncan, který neuvěřitelně sám vyautoval devatenáct pálkařů Spectra, když zbytek obrany Hrochů zahrál pouhých pět autů.

Nedělní druhý zápas hostila brodská Hippos aréna a Hroši v ní jasně dominovali. Domácí udeřili hned v úvodní směně, kdy se po dvoubodovém homerunu kapitána Karla Kadečky ujali vedení 2:0. Tlak Hrochů přinesl i v dalších směnách navýšení náskoku až na 4:0. Naopak australsko-holandská spolupráce nadhazovače s catcherem nepustila v prvních čtyřech směnách pálkaře Spectra ani na první metu. Teprve v páté směně se hosté poprvé a naposledy prosadili a snížili na 4:1. Odpověď Hrochů byla ale drtivá. V dohrávce páté směny rozstříleli obranu Spectra a po dalekonosných odpalech Pavla Justa, Tomáše Jelínka, Anthony Beamontha, Tysona Duncana a Filipa Tabačka navýšili vedení až na rozdílové skóre 8:1 a předčasně tak k veliké radosti zaplněné arény ukončili druhé semifinále.

Třetí utkání hostí za 14 dní 26.září od 13:00 opět brodská Hippos aréna a Hroši se pokusí poprvé v historii postoupit do finále Extraligy. Ještě předtím ale vyvrcholí o tomto víkendu Extraliga juniorů a Pohár ČSA mužů. Hroši v obou případech postoupili do semifinále a především muži budou usilovat o první z možností zajistit si postup do příštího ročníku Super Cupu.

_