S TEMPEM SMÍRNĚ

Z plánovaných čtyř zápasů mužské Extraligy odehráli brodští Hroši nakonec pouze dva, když sobotní zápasy s Ledenicemi byly odloženy na 15.5. od 17:00. Nedělní zápasy s Tempem již proběhly podle plánu a Hroši se po zbytečné porážce v prvním zápase nakonec rozešli s pražským soupeřem smírně, když v druhém zápase jasně zvítězili.

Hippos HB – Tempo Praha 3:4 a 8:2

O osudu úvodního zápasu rozhodla hned první směna, když Hroši po sérii chyb pustili soupeře do tříbodového vedení. Ve čtvrté směně po odpalu Juana Garoliniho snížili na 2:3 a v následující dokonce po homerunu Jonáše Voráčka srovnali skóre. Tempo však odpovědělo v následující směně čtvrtým a nakonec vítězným doběhem. V poslední směně ještě domácí dokázali obsadit všechny mety, ale na obrat nakonec nedosáhli. Argentinský souboj nadhazovačů Larraburu vs. Godoy vyzněl těsně ve prospěch hráče Tempa.

Odveta byla jasnou záležitostí Hrochů. Hned v první směně čtyřikrát skórovali a náskok postupně navyšovali. Nadhazovač Matias Larraburu tentokrát na pozici pálkaře dokázal odpálit hned dva homeruny a výrazně přispěl k výhře Hrochů.

_