ÚSPĚŠNÝ VSTUP DO EXTRALIGY

Velmi dobře vstoupili do letošního ročníku naší nejvyšší softballové soutěže havlíčkobrodští Hroši. Ze hřišť soupeřů si přivezli tři výhry a po úvodním víkendu se usadili na druhé příčce tabulky. V sobotu zvítězili v Praze v obou zápasech, v neděli přidali jednu výhru i v Chomutově. V sestavě se již objevily všechny tři letošní argentinské posily (Garolini, Zanutinni, Larraburu) i juniorský reprezentantační nadhazovač Matyáš Zelinka, který hostuje v dresu Hippos z Kunovic.

Joudrs Praha – Hippos HB 4:6 a 3:6

Oba zápasy si byly velmi podobné, když do obou Hroši skvěle vstoupili a vedli 4:0, aby pak polevili a nechali domácí vrátit do zápasu. I přesto Hroši nakonec dovedli oba zápasy k důležitým výhrám. Na skvělou pálkařskou formu z loňské sezóny navázal Juan Cruz Garolini, který zaznamenal několik úspěšných odpalů, včetně homerunu. Další odpaly za plot přidali Petr Kruntorád a kapitán týmu Jan Hospodka.

Beavers Chomutov – Hippos HB 3:0 a 1:5

V úvodním zápase se Hroši nedokázali v útoku prosadit a připsali si první letošní porážku. Do odvety vstoupili o mnoho lépe a ujali se vedení 2:0 již v úvodní směně. Svůj náskok postupně navyšovali až na 5:0, čestný bod domácích padl v poslední směně. Všichni tři nadhazovači (Larraburu, Macas, Zelinka) předvedli v neděli zlepšený výkon a obrana odehrála dvojzápas bez jediné chyby.

Již tento víkend pokračuje Extraliga dalšími zápasy a Hroši budou mít výhodu domácího prostředí. V sobotu 20.4. přivítají v Hippos aréně vedoucí Ledenice (16:00 a 18:00) a v neděli 21.4. pražské Tempo (11:00 a 13:00).

_