HIPPOS ARÉNA NEDOBYTA

Posledním letošním softballovým podnikem bylo finále play-off Extraligy kadetů, které se odehrálo v brodské Hippos aréně. Před týdnem zde zvítězili žáci domácích Hrochů a rovněž kadeti proměnili domácí arénu v nedobytnou tvrz. Ve skvělé atmosféře, kterou vytvořili domácí příznivci dokráčeli Hroši až k vysněnému titulu Mistra republiky.

Hroši – Spectrum Praha       2:0 na zápasy             (10:4 a 7:5) semifinále play-off

Hroši dokázali v letošní sezóně Spectrum několikrát porazit a vždy bez větších potíží. Tentokrát ale narazili na nečekanou překážku a skvěle hrající soupeř vedl ještě ve čtvrté směně úvodního zápasu 4:0. Hroši, hnáni neúnavnými fanoušky, však dokázali přeci jen zvrátit vývoj zápasu, v posledních dvou směnách dokázali vždy pětkrát bodovat a ujali se vedení v sérii hrané na dva vítězné zápasy 1:0. V nedělní odvetě Hroši sice bodovali již v úvodních směnách, ale soupeř vždy dokázal srovnat, naposledy ve třetí směně na 5:5. Na další dva body domácího týmu již Spectrum odpověď nenašlo a Hroši sice pracně, přesto očekávaně postoupili do finále, kde na ně čekal vítěz druhého semifinále, favorizovaný Most.

Hroši – Most                          4:3 po prodloužení

Finále přineslo vynikající podívanou s koncovkou jak z hollywoodského filmu. Most od začátku diktoval tempo hry a Hroši se jen s námahou bránili útokům hostů. Přes veškerou snahu prohrávali po dvou směnách 0:2, vlastně pouze 0:2. V útoku se jim až do třetí směny nepodařilo obsadit ani první metu. Ve třetí směně ale přišel blesk z čistého nebe. Dominik Müller poslal míč nezadržitelně za oba dva homerunové ploty jak kadetský, tak mužský a snížil na 1:2. Tímto momentem nastartoval své spoluhráče i fantastické publikum do mohutné ofenzívy. Zaskočený soupeř nestačil v těchto fázích zápasu zastavit rozjeté Hrochy a ti ve čtvrté směně dvěma body otočili skóre zápasu na 3:2. Mostečtí se ale nevzdali a v páté směně srovnali na 3:3 a tento stav se do konce zápasu již nezměnil. Klíčová chvíle přišla hned v prvním prodloužení, kdy se Hrochům podařilo vyřadit dva pálkaře soupeře, aniž by se běžec na metách posunul vpřed. V tuto chvíli trenéři zariskovali a vsadili vše na jednu kartu. Darovali následujícím dvěma nejlepším pálkařům metu zdarma, čímž ale naplnili všechny mety. Klíčový moment nadhazovač M.Holobrádek za pomoci celého týmu zvládl a Hroši udrželi útok Mostu bez bodu. V dohrávce prodloužení již nemohlo Hrochy od vítězného bodu nic zastavit a za bouřlivého povzbuzování fanklub zelených doslova dotlačil Šimona Bížu pro vítězný bod.

Sestava: Holobrádek, Zakouřil, Cabalka, Nepraš, Bíža, Bukáček, Müller, Kučírek, Dobrovolný, Sychra, Krejza, Hospodka, Preclík, Vladyka, Iredu, Košmider

Realizační tým: Šnelly, Krejza, Bukáček

_