Archiv 2005

ROK 2005

Pohár: Hroši vs. Spectrum
Datum 16.8.2005 07:24
Autor Burda Zdeněk

Pohárové utkání Hroši – Spectrum se koná 27.8.2005 ve 12:00 na hrišti Spectra
Tréninky
Datum 16.8.2005 07:23
Autor Burda Zdeněk


Po prázdninové tréninky, začínají v úterý 16.8 v 10:00 na ZŠ Štáflova.
Aktuality
Datum 25.7.2005 12:37
Autor Šnelly Dušan

Dnes 25.7.2005 v časných ranních hodinách vyrazil do ul.Plovárenská buldozer s logem hrocha na zádech.
Sraz „A“ i „B“ družstva mužů na první trénink je v úterý 16.8.2005 v 10.00 na hřišti ZŠ Štáflova.Sebou vybavení na umělou trávu, plus kompletní hráčskou výstroj.Informace o dalším programu přípravy proběhnou zde, pracující si aktivně zjistí plán tréninků.Dušan.
Protest Chemie vs. Hroši
Datum 14.6.2005 09:47
Autor Burda Zdeněk

STK ČSA projednala protest oddílu Chemie Praha, který byl podán dne 28.5.2005 v utkání 7. kola 1.ČSLM č. 3.062 Chemie Praha – Havlíčkův Brod. Vedoucí družstva Chemie Praha v souladu se soutěžním řádem složil v okamžiku podání protestu hlavnímu rozhodčímu poplatek 300, – Kč. Pořadatelem utkání byl oddíl PV Praha, rozhodčími utkání 1.ČSLM byli pánové M.Paneš (DM) a J.Hora (M). Výsledek utkání byl 16:2 pro družstvo Havlíčkův Brod.

Podkladem pro jednání bylo vyjádření vedoucích obou družstev a rozhodčího zapsané v hlášení o zápasu. Zápis obsahoval všechny základní údaje, které musí být při podání protestu zaznamenány (stav utkání, směna, Black cocktail dresses
autů, postavení hráčů na metách). Družstvo Chemie Praha podalo protest ve 4.směně proti rozhodnutí rozhodčího, který ponechal míč ve hře při couvání běžce mezi 1. a 2. metou. Podle názoru protestujícího družstva, běžec, který se při nuceném postupu mezi 1. a 2. zastavil a couval, měl být aut, protože bránil družstvu v obraně v zahrání dvojautu.

Po zvážení všech dostupných podkladů STK ČSA konstatuje, že nedošlo k porušení pravidel. V uvedené situaci nedošlo k bránění, běžec se může vracet zpět k 1.metě i při nuceném postupu. Není chráněn a může být autován dotykem. Rozhodčí Pink cocktail dresses postupovali v souladu s platnými pravidly softballu. Protest se zamítá a výsledek utkání platí.

RNDr. Helena Voborníková Předseda STK ČSA
1.kolo ČSP
Datum 16.5.2005 16:52
Autor Burda Zdeněk

Výsledky prvního kola Českého softbalového podáru najdete zde
Vstup do ligy: 2-2
Datum 25.4.2005 11:34
Autor Burda Zdeněk

Spectrum – Hroši 5:1

Soupeř na nás nastoupil v nejsilnější sestavě s Moravcem na prkně, proti kterému jsme se nedokázali prosadit. Naopak Spectrum serií odpalů a jedním horemunem uteklo až na 5:0 a na prkno postavilo Brábu. Přesto se nám na pálce nepodařilo udělat víc než jeden bod. Nebýt jedne nepovedené směny a uvodního výpadku nadhozu mohl být zápas dramatičtější, takto jsme jen se ctí prohráli 1:5

Hroši – Chomutov 5:9

Proti mistu ligy jsme nastoupili s respektem a dali šance „juniorům“ (na nadhozu Rosenbaum, v poli Tatýrek a Jelínek). Hned v první smeně se nám podařilo skórovat a jít do vedení 2:0. Přišla však „naše“ směna a nechali jsme Chomutov otočit na 9:2. V šesté směně jsme se konečně dokázali prosadit proti Matuškovi (pálili jsme daleko víc než bych očekával 🙂 několika hity a homerunem Karla Kadečky upravili na přijatelných 5:9.

SVŠ Plzeň – Hroši 1:2

podtitulek by mohl být neb zápas bez hitů. Pálkařsky silná Plzeň se proti našim nadhozům takřka neprosazovala, až na dobře položený hit Kabourka a nasledný PB se ujala vedení 1:0, který držela až do 6.směny. Nám se palkařsky proti (dle mého názoru pomalu a špatně hazejícího Kabourka) také nedařilo. V 5.směně jsme při 1.autu obsadili 2 a 3.metu, ale z této situace bohužel ještě nic nevytěžili. Zato v 6.směně při stejné situaci, ale dvou autech, přišel výborně umístěný hit T.Siwka a nám se podařilo otočit na konečných 2:1. Krásný a vyrovnaný zápas s málo hity jsme zaslouženě vyhráli – obsazovali jsme víc met a byli agresivnější v běhu.

PV Praha – Hroši 2:8

Zápas rozhodli první 3.pálkaři a asi 5 nadhozů. Single hit, aut a linedrive homerun P.Justa, jsme po první směně vedli 2:0. Soupeř toho na pálce moc neukázal, zato mi jsme si udělali slušný strelecký den – 9 hitu, z toho 3 skončili kdesi v dáli za homerunovým plotem (Just, Kadečka, Adamec) nás dovedli až k hladkému a povinnému vítězství 8:2.
Místo ubytovny chce Brod softbalové hřiště
Datum 3.3.2005 09:21
Autor Burda Zdeněk

Proč dávat městské peníze na stavbu ubytovny, když je mnohem víc potřebují chátrající sportoviště? Tak uvažovali v Havlíčkově Brodě a dohodli se s tělovýchovnou jednotou Jiskra, že své plány trochu pozmění a získanou státní dotaci nakonec použijí jinak.

Havlíčkův Brod – Stravovací a ubytovací zařízení pro sportovce, na které tělovýchovná jednota Jiskra v Brodě dostala v lednu dotaci, se stavět nebude. Tento plán totiž neměl dostatečnou podporu města, na jehož příspěvku byla tělovýchovná jednota závislá. Společně ale našli jiný způsob, jak nakonec lépe peníze využít.
„Jsme ochotni nějaký finanční příspěvek poskytnout, ale na zlepšení sportovního zázemí. To by si zasloužili především softbalisté, kteří mají velmi dobré sportovní výsledky, a velmi špatné zázemí, “ uvedl havlíčkobrodský starosta Jaroslav Kruntorád.
Po několika jednáních se nakonec obě strany dohodly na tom, že Jiskra požádá o změnu účelu dotace a na místě v ulici Plovárenská, kde je nyní neudržované fotbalové hřiště, vznikne nový areál pro softbal a další sportovní využití se sociálním zázemím a šatnami.
Druhá část peněz pak půjde na modernizaci stávajícího letního areálu v ulici Na Losích. Nápad využití financí se na pondělním jednání zamlouval i zastupitelům, kteří nakonec uvolnili z rozpočtu přes tři miliony korun. Tento areál už totiž také není ve vynikajícím stavu a investici potřebuje.
„Oceňujeme přístup tělovýchovné jednoty, že byla schopna přehodnotit své priority a souhlasit s touto změnou. Domníváme se, že podpora sportovních zařízení z veřejných prostředků by měla být na prvním místě, “ uvedl místostarosta Tomáš Hermann.
I když Jiskra vidí výstavbu ubytovny pro sportovce jako potřebnou, nenašlo se ale kromě ní dost lidí, co by tento záměr ještě podpořili. Především zastupitelé byli proti tomu, aby město dalo Jiskře několikamilionový příspěvek, který byl spolu se státní dotací na výstavbu ubytovny zapotřebí. Od začátku totiž byli nakloněni myšlence, že by místo výstavby ubytovny bylo zapotřebí, aby Jiskra zkvalitnila své současné sportovní areály.
V jednu chvíli to vypadalo, že vše ztroskotá na nedostatku dalších financí, a Jiskra bude muset 13, 5 milionů dotace vrátit. Pak ale našla s městem společnou řeč.
Jiskra v nejbližší době požádá o změnu účelu dotace, aby mohla být použita na nový záměr. Podle předběžných jednání na ministerstvu to podle vedení Jiskry vypadá, že by to mohlo dopadnout dobře.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>