JUNIOŘI HROCHŮ V ČELE EXTRALIGY

Čtyři výhry si o víkendu připsala juniorka Hrochů a posunula se do čela Extraligy. V sobotu si brodští softballisté připsali v domácím prostředí Hippos arény dvě výhry nad Spectrem Praha a v neděli uspěli na hřišti Chomutova, který jako jediný letos dokázal Hrochy v lize porazit. Díky tomu se ujali vedení v extraligové tabulce.

Hroši – Spectrum Praha 11:1 a 11:0

Přestože konečné výsledky vypadají na jasnou záležitost Hrochů, tak přeci jen se tak snadno nerodily. V úvodním zápase se hosté hned v první směně ujali vedení, a přestože Hroši v dohrávce směny vyrovnali, tak až do čtvrté směny více bodů nepřidali. V ní ale konečně prolomili obranu Spectra a čtyřmi body rozhodli zápas. Spectrum vystřídalo prvního nadhazovače a zápas se v poklidu dohrál. Odveta probíhala dost podobně. Do vedení 1:0 šli tentokrát v první směně Hroši a Spectrum opět vzdorovalo a drželo těsný stav až do čtvrté směny. Hroši zvýšili opět čtyřmi body na 5:0 a zápas byl pro bouřku na hodinu přerušen. Po úpravě hřiště pak domácí během patnácti minut zápas pro rozdíl ukončili v páté směně.

Hroši – Beavers Chomutov 12:2 a 11:0

Chomutov nastoupil výrazně oslaben o svého prvního nadhazovače reprezentanta Marka Malého a Hroši tak měli snadnou cestu k výhrám. Pálkařsky opět zaujal stoprocentní Jan Cabalka, který z pěti startů na pálce odpálil tři homeruny a dvakrát dostal metu zdarma.

_