HROŠI VYBOJOVALI BRONZ NA POHÁRU KADETŮ

Od pátku do neděle hostila havlíčkobrodská Hippos aréna Pohár ČSA v kategorii kadetů. Domácí Hroši, které na tuto akci doplnila čtveřice hráčů Žraloků z Ledenic vybojovali v domácím prostředí bronzové medaile. V pátek zahájili boje ve skupinách výhrami nad Spectrem Praha a Joudrs Praha. V sobotu přidali další dvě výhry nad Tempem Praha a Slávií Plzeň, čímž si zajistili postup do nedělního semifinále z prvního místa. Nad jejich síly ale byli hráči Pasos Pardubice a tak v zápase o třetí místo porazili ještě jednou Spectrum Praha a vybojovali pro Hrochy první letošní republikový kov.

Medaili, tentokrát stříbrnou, si přivezli i Matyáš Páleníček a Adam Doležal z Kunovic, kde hostovali v týmu Pasos Pardubice na Poháru ČSA do jedenácti let. Pod stupni vítězů skončily v dresu dalšího pardubického týmu Waynes Stella Siwková a Anna Žáková, když na Poháru žákyň v Brně skončily v konkurenci 15 družstev na 6.místě.

Nyní čeká všechny týmy Hrochů letní přestávka. Mistrovské soutěže se sice znovu rozběhnou v srpnu, ale řada Hrochů si bude plnit reprezentační povinnosti. Na ME kadetů byl nominován Tadeáš Tůma, na ME juniorů Matěj Macas, Ondřej Zborovský a Jonáš Voráček. Tato trojici juniorů, které doplní ještě Filip Kučírek pocestuje začátkem srpna do USA na juniorské ISC. Na ME mužů do dánské Kodaně pojede trenér Dušan Šnelly a na pozici technického vedoucího týmu Luboš Bukáček.

_