HROŠI PROHRÁVAJÍ V SEMIFINÁLE 0:2

 

Havlíčkobrodští softballisté sice prohrávají po úvodním víkendu v semifinále naší nejvyšší soutěže s Břeclaví 0:2, za své výkony se ale rozhodně nemusí stydět. V obou zápasech největšího kandidáta na titul pořádně potrápili a drželi s favoritem krok až do koncovek zápasů. Navíc v semifinále již hrají bez své největší opory Juana Garoliniho, který se již vrátil do Argentiny. Pro mladý tým je to určitě vítaná zkušenost do budoucna. Třetí zápas se hraje v sobotu 30.9.2023 v Hippos aréně.

Locos Břeclav – Hippos HB 1:0

Úvodní zápas v Břeclavi skvěle odházel osmnáctiletý Matěj Macas na stejně starého catchera Jonáše Voráčka, když povolili pálkařům soupeře jediný odpal za celý zápas. To Hroši měli proti jednomu z reprezentačního dua nadhazovačů Jakubu Osičkovi k bodům blíže a zaznamenali i více odpalů. Přesto nakonec odešli ze zápasu poraženi bodem v dohrávce poslední sedmé směny.

Hippos HB – Locos Břeclav 4:6

Nedělní zápas v Hippos aréně již nabídl bodů daleko více. Za Hrochy nastoupil na nadhoz Venezuelec Miguel Colombo, za hosty Michal Holobrádek, dlouholetá opora Hrochů. A Hroši Michala nešetřili, když mu hned druhý nadhoz zápasu vystřelil kapitán týmu Jan Hospodka daleko za bariéru a poslal Hrochy do vedení 1:0. Ve druhé směně si benjamínek týmu šestnáctiletý Tadeáš Tůma připsal svůj první odpal v seniorské Extralize a zvýšil na 3:0 a přinutil hosty střídat nadhazovače. Břeclav ve třetí směně snížila, ale nadějné vedení 3:1 drželi Hroši ještě v páté směně. V ní hosté na dva auty odpálili tříbodový homerun a otočili na 3:4. Hroši se ale nevdali a Ondřej Zborovský srovnal na 4:4. Rozhodnutí padlo opět až v poslední směně, kdy ž autor předchozího homerunu Luděk Opluštil rozhodl svým dalším odpalem o výhře favorita.

_