HROŠI ZVÍTĚZILI V JUNIORSKÉ EXTRALIZE

Druhý nejcennější titul v softballové hierarchii vybojovali v letošní sezóně havlíčkobrodští softballisté. když ovládli juniorskou Extraligu. Přidali tak do klubových statistik již 57.titul Mistra ČR, což je jen těžko uvěřitelný výkon. Tým před sezónou výrazně posílil o řadu juniorských reprezentantů s jediným cílem dobýt po letech ceněný titul. Většina hráčů nastupuje i v nejvyšší soutěži dospělých a tyto zkušenosti zúročili v zisk titulu. V semifinále přešli po výsledcích 2:0 a 2:1 přes obhájce titulu Most a ve finále se utkali s Kunovicemi.

Hippos HB – Snails Kunovice 2:0 (5:1 a 11:4)

Ve středu večer zahájili Hroši finálovou sérii v Kunovicích a klíčové první utkání zvládli. Do vedení šli hned v první směně zásluhou Ondřeje Zborovského. Ve čtvrté definitivně rozhodli po homerunu Ondřeje Sedy, když odskočili na 5:0. Domácí se proti Matějovi Macasovi dokázali prosadit jen jednou a výsledek pouze zkorigovali.

Ve čtvrtek j finále hostila zaplněná Hippos aréna a Hroši rozhodli hned v první směně pěti doběhy. I když Kunovice v polovině zápasu dotáhli na rozdíl dvou bodů, koncovka již proběhla plně v režii domácích Hrochů. Absolutorium zaslouží nadhazovač Matěj Macas, který finálové zápasy odházel s velkým zdravotním handicapem a to i za cenu, že do semifinálových zápasů mužské Extraligy již nezasáhne.

_