Štěpánek 2011

Hroši mají za sebou nejkvalitnější přípravný turnaj u nás a obsazené 00čtvrté místo je historicky naším největším úspěchem.

Hroši – Roma 10:0
Páteční účast na zápas proti Italskému Římu byla poněkud slabší, než jsme doufali. Hlavně proto, že nikdo nevěděl co od soupeře čekat. Doma zůstali Jarda, Ondra a Jelda. Patrik přislíbil účast taky až na sobotu. Bez čtyř hráčů základní sestavy jsme začali na soupeře, který měl velmi svižného nadhazovače (ani nevím, kde si ho půjčili). Jejich věkový průměr =Hroši x 2.
Zápas začal velmi vláčně, sice Můsa jako první pálkař po H,SB,PB,PB udělal bod, ale dalšího běžce jsme na metu dostali až ve čtvrté směně! Ta byla ovšem o to lepší, 8 bodů a bylo hotovo. Soupeř byl v útoku celkem neškodný (2x běžec na dvě, 1x na jedna) a tak byl v pětce konec.
Házel: Párky, dohazoval Síwa
Pálil: Můsa 2/3

Hroši – Kotlářka 10:3
Na první sobotní zápas už jsme byli všichni (téměř). Oproti pátku nám ubyl Tejtr (o víkendu má prostě moc práce) a Kůču s Hanym jsme propůjčili potřebám juniorky.
Po první pálce byl stav 4:0 pro nás a Pafka dal náš první HR na turnaji (za dva body). V obraně jsme měli všechny mety obsazené bez autu, ale podařilo se nám z toho vybruslit. Ve trojce Patrik po hitu a spoustu přehozech doběhl pro pátý bod, ale Kotlářka za naší značné pomoci v poli stáhla na 5:2. Ve čtyřce Karel solo jack a náš HR číslo 2. V šestce na dva auty dostává Dibla na prkně line-drivem přímo do házecí ruky na ukazovák a turnaj pro něj končí. Aspoň, že od jeho prstu se míč odráží na jedna a je z toho třetí aut. V sedmičce dáváme další 4 body a v dohrávce dostáváme jeden zpátky, takže konečné skóre je 10:3.
Házel: Síwa, Dibla a zase Síwa
Pálil: Karel 3/4 (HR)

Hroši – Spectrum 5:4
První zápas proti Extraligovému týmu byl tady. A my chtěli vyhrát. Začali jsme s Jardou na prkně a první obranu jsme přežili bez úhony (2x SO). Ovšem první pálka byla o poznání zajímavější.
Můsa 5-3 aut, Karel krátký odpal na 1B, ten se snaží tečovat, ale neudrží míč v rukavici (na 1B hraje Tomáš Voborník z HB 🙂 ), PB, Pafka obsazuje jedničku po E 2B a Karel dobíhá domu, Patrik SO, Ondra ulejvá a je safe na jedna…přichází pan Jelínek a 3R HR nás posílá do vedení v první směně 4:0. První směna jak se patří. Bohužel, to bylo z naší strany všechno a Spec nás bod po bobu dotahují, tak jak to umí jen oni. V dohrávce pětky je stav už 4:4 a začínáme znova. Síwa hit, Můsa ulevka – safe, Kat 5 luft, Pafka odpal vzduchem přes nadhoz, ten ho vyráží kamsi ke spojce, plný mety, Patrik SO a Ondra vybojuje BB za bod, který nás posílá do čela tabulky a zápasů o finále. V 6. a 7. směně se nic zvláštního nestalo.
Házel: Jarda, dohazoval Párky
Pálil: Pafka 2/3, Jelda 1/3 3R HR

Hroši – Chomutov 0:7
Neděli začínáme s týmem, který nás čeká příští víkend v prvním kole Extraligy. Vítěz zápasu bude hrát finále, poražený o třetí místo.
Hned na úvod dostáváme pět bodů a z naší strany je konec. Za pět směn dáme 3 hity, z toho 2 v první směně. Na Pulce máme 8x SO ze 17ti pálkařů.
Další body ze strany Chomutova přicházejí v pětce a je jich právě tolik abychom skončili rozdílem.
Házel: Párky, dohazoval Síwa
Pálil: Můsa 1/2, Kat 1/2, Síwa 1/2

Hroši – Krč 0:5
Na zápas o třetí místo jsme bohužel museli vytvořit provizorní sestavu v IF, 1B Síwa, 2B Pafka, 3B Můsa, SS Karel. Patrik odjel domu, Můsa má stále problémy s kotníkem, a tak se na shorta dobrovolně přihlásil Karel. I přes několik chyb v obraně jsme tento zápas prohráli opět díky podprůměrnému útoku. Svoby nás udržel na 3 hitech z 23 startů!
Bohužel tomu také napomohl fakt, že do zápasu o třetí místo jsme nedostali ani jeden nový balón!!! Celý zápas jsme tak vlastně hráli s regulérním flexem do tělocvičny, kterého jsme se nemohli zbavit, protože ani ti nejlepší pálkaři z Krče nebo z Brodu, nebyli schopni „houbu“ odpálit tak daleko, aby ji už nikdo nepřinesl zpět.
Házel: Jarda
Pálil: Pafka 1/3, Karel 1/3, Bogus 1/3

Celkový dojem z turnaje je dobrý. Hrát v neděli jen o něco málo lepší softball, tak by naše mysl stoupala vzhůru ke hvězdám. Možná lepší, že jsme zůstali nohama na zemi.

Pálka celkem:

H AB BA
Just 6 15 0,400 HR
Kadečka 6 15 0,400 HR
Musil 4 12 0,333
Tatýrek 1 3 0,333
Müller O. 2 6 0,333
Kolkus 2 8 0,250
Adamec 2 12 0,167
Siwek 2 12 0,167
Jelínek 1 13 0,077 HR
Parkán 0 3 0,000
Dobrovolný 0 8 0,000
Hanych 0 4 0,000
Dibelka 0 4 0,000
Kučírek 0 4 0,000
Müller J. 0 4 0,000

_