A-týmu mužů skončila sezóna

Brodští softbalisté vyběhli v uplynulém víkendu na hřiště v tomto roce naposled. Nejdříve se vraťme k semifinálové sérii. V té se Hroši utkali s největším favoritem soutěže, vítězem základní části a mistrem z posledních dvou let, pražským Spectrem. Série nakonec skončila 3:1 na zápasy pro Pražany, ovšem ve všech čtyřech odehraných zápasech šlo o velmi vyrovnané bitvy, v kterých se přelévalo vedení z jedné strany na druhou a až do posledního zahraného outu semifinále si nikdo nemohl být s ničím jistý.

Po neúspěšném snažení o postup do finále domácí extraligy se Hroši utkali v sérii zklamaných o bronzové medaile s pražským Radotínem. V té podlehli podstatně staršímu a zkušenějšímu soupeři 1:2 na zápasy a v extraligové sezóně 2013 tak končí na 4. místě stejně jako v té předchozí.

Celkově lze hodnotit sezónu mužského A-týmu za povedenou. Trenéři se snažili zapracovat do kádru několik mladých tváří a v úvodu základní části utrpěli Broďáci až příliš smolných proher. To co ovšem předvedli Hroši v měsíci srpnu a září, nemá v historii klubu obdoby. Nejdříve si šňůrou vítězství na poslední chvíli zajistili účast v play-off. Poté ve Final-four českého poháru přejeli senzačně svoje soupeře a tuto trofej získali. Tímto si zajistili účast na evropském Supercupu, který se bude hrát v srpnu roku 2014 v Holandsku. Svými výkony Broďáci pořádně rozvířili vody českého mužského softballu a mnohými byli označováni za černé koně play-off extraligy. Ve čtvrtfinále si Hroši dokázali poradit se silnými Eagles Praha, finálový sen si však chlapci z Vysočiny nesplnili, když podlehli v semifinále Spectru Praha, jak je popsáno výše.

Tým mužů tímto děkuje všem svým fanouškům za fantastickou podporu po celou sezónu. Již v těchto dnech se chystá zimní příprava a Hroši udělají vše pro to, aby byli v sezóně 2014 zase o něco lepší a bavili vás v krásném prostředí domácí Hippos arény svými sportovními výkony.

tym

_