Softbalisté začínají extraligu. Proti Hrochům stojí reprezentační nadhazovači

Čtyři duely ve dvou dnech, to je porce obhájce mistrovského titulu v extralize softbalistů. Hroši Havlíčkův Brod budou mít v duelech s Radotínem a Tempem Praha výhodu domácího prostředí. „Všichni už se těšíme, tři měsíce jen trénujeme,“ vyjádřil se kouč týmu Dušan Šnelly.

Havlíčkobrodské Hrochy čekají o víkendu duely s Radotínem a Tempem Praha.

Dlouhé čekání na první zápas je pochopitelně způsobeno aktuální situací a jen opatrným rozvolňováním omezení pro pořádání sportovních akcí. Extraliga softbalistů měla podle původního kalendáře začít už sedmadvacátého dubna, ale až do tohoto víkendu musela být všechna utkání odložena. Havlíčkův Brod si tak zahrál jen dvě přípravné utkání, nováčka druhé ligy Pardubice v nich porazil.

V sobotu a v neděli ho čekají o poznání těžší mače. Radotín sice v minulém ročníku spadl do play-out, ale letos bude mít o poznání vyšší kvalitu. „Posílil nejvíce ze všech týmů. Bude černým koněm soutěže,“ odhadl Dušan Šnelly.

Důvod je jednoduchý. Posilou Radotína se stal reprezentační nadhazovač Jaroslav Breník, nadstandardní hráči přišli i na posty zadáka a spojky.

Když už jsme zmínili radotínského Jaroslava Breníka, tak reprezentačního nadhazovače má ve svém středu i Tempo Praha, s nímž havlíčkobrodští Hroši hrají v neděli. Rýsují se tak atraktivní souboje. „Bude to boj reprezentačních nadhazovačů, protože za nás hraje třetí z nich Michal Holobrádek,“ zmínil pikanterii kouč týmu z Vysočiny.

Víkendovými zápasy začíná pro jeho tým cesta za obhajobou mistrovského titulu. O té se ale zatím v Havlíčkově Brodě moc nemluví. „Pro základní část máme cíl, abychom postoupili do play-off. Je nám celkem jedno z jakého místa, protože pokud chceme soutěž vyhrát, musíme porazit všechny,“ vyjádřil se jasně Dušan Šnelly.

Extraliga bude mít letos netradičně sudý počet týmů. Loni z ní nikdo nesestoupil, na počet jedenáct ji doplnila Slavia Plzeň. Ta se mezi elitu vrátili po čtyřech letech.

_