VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013

Rok 2013 patřil opět k rokům velmi úspěšným a to jak na poli sportovním, tak v oblasti pořadatelské.

 Hroši letos přihlásili do republikových soutěží osm týmů. Jak žáci, tak kadeti zvítězili ve svých Extraligách a obhájili tak tituly mistrů republiky z roku 2012. Junioři brali v Extralize bronz.

Muži po nepříliš povedené základní části naší nejvyšší soutěže na poslední chvíli zabrali a postoupili do play-off. Klíčové bylo angažování dvou dánských reprezentačních nadhazovačů, kteří se k týmu připojili v polovině soutěže a s jejich příchodem odstartovali Hroši nevídanou sérii výher, kterou přerušilo až v semifinále play-off pražské Spectrum, loňský vítěz Extraligy. Skvěle si vedli i v Českém poháru, který dokázali nečekaně vyhrát a zajistili si tak účast v pohárové Evropě v roce 2014.

Řada hráčů reprezentovala Českou republiku na vrcholných softballových akcích. Na MS na Novém Zélandu hráli Karel Kadečka, Jaroslav Müller a Tomáš Jelínek, titul juniorského mistra Evropy přivezl z Dánska Šimon Bíža.

Hroši se zhostili i pořadatelských úkolů, když v domácí Hippos aréně uspořádali finále Českého poháru mužů a finále Extraligy žáků. Navíc uspěli i ve výběrovém řízení na pořadatelství ME mužů v roce 2014 a přípravy na tuto vrcholnou událost jsou již v plném proudu. Na stadionu došlo ve spolupráci s krajem Vysočina k výměně homerunových plotů a k zvýšení kapacity hlediště, probíhají jednání o spolupráci s městem Havlíčkův Brod a s Českou televizí, která bude ME přenášet.

Rok 2014 bude patřit organizačně k nejnáročnějším v historii oddílu. Do soutěží zasáhne tentokrát již jedenáct družstev, muže čeká účast na poháru v Holandsku a oddíl pořadatelství ME mužů.

Ladislav Šnelly, předseda oddílu.

_